Peter Weckauf

Mistr Peter Wekauf je rakouský instruktor sebeobrany a bojových umění, který je zakladatelem a hlavním instruktorem SAMI Combat Systems a Krav Maga Concept Association.

Narodil se ve Vídni roku 1963 a od svých 15 let se věnuje tréninku bojových umění. Do dnešní doby nasbíral více jak 40-ceti leté zkušenosti, během kterých ho stále doprovází láska a vášeň pro bojová umění.

Mistr Peter Weckauf je licencovaným trenérem pro vzdělávání dospělých, instruktorem bojových umění: Escrima, Ju Fan Jeet Kune Do, Kali, Luta Livre, Wing Tsun, Box. Dále je licencovaným bezpečnostním expertem a dobře známým ve své rodné zemi Rakousko a zahraničí.
Peter Weckauf vyučuje semináře po celém světě a vede kurzy pro profesní skupiny a státní agentury jakými jsou například vězeňská služba, zásahové týmy rakouské police, české police aj. (video z kurzu pořádaného pro zásahovou jednotu PČR jihomoravského kraje)

Své dovednosti rozdělil mistr Weckauf do jednotlivých konceptů stylů boje (neozbrojený boj, boj nožem, tyčí, sekerou aj.), tak aby si každý žák mohl vybrat, kterému z vyučovaných stylů se bude věnovat. Mezi jednotlivýcmi styly (concepty) se však stále nachazí určitá prostupnost, tzn. že dovednosti v jednom stylu je možné aplikovat ve stylu novém.

Jedinečnost v tomto výukovém systému je rozdělení stylů dle účelu. Některé ze stylů jsou určeny na sebeobranu jiné pro radost z tréninku bojového umění a jejich rozvoj. Stějně jako se například v japonských uměních stále trénující dnes již nepoužívané styly boje s halapartnou a dlouhým mečem, tak Peter se věnuje vikingské tématice boje se sekerou a tomahawkem.

Peter Wekauf je velmi činný i jako autor. Vydává knihy, DVD, jeho youtube kanál má přes 170 tisíc odběratelů a můžete zde momentálně nalézt téměř 800 instruktážních videí. Peter vytvořil také e-lerninkovou platformu výuky, kde si každý může vybrat, ve kterém vyučovaném conceptu se bude dále rozvíjet.

SAMI Combat System mistra Weckaufa je naprosto unikátní. Jeho Krav Maga Concept je přímočarý a velimi účinný zahrnuje v sobě přitom ty nejúčinější techniky ostatních stylů pro dosažení maximální efektivyty. Jeho další bojové styly jsou technicky velmi propracované a krásné. To jsou důvody, že se SAMI stává nejrychleji se rozrůstající organizací v České republice, pod kterou přecházejí i velmi zkušení instruktoři, kteří zjistili, že SAMI je to nejlepší co mohou svým studentům nabídnout. A možnost účastnit se osobních tréninků se samotným mistrem Weckaufem je to nejlepší co mohou udělat pro svůj další instruktorský a bojový rozvoj.

Nejsme v tom sami. Jsme SAMI 😉

Facebook Krav Maga Concept CZ

Autor článku při tréninku a detailním vysvětlování technik s mistrem Weckaufem.